KL, and Pulau Rawa Island! - Reisverslag uit Cherating, Maleisië van Sabrina & Alieke Blokland - WaarBenJij.nu KL, and Pulau Rawa Island! - Reisverslag uit Cherating, Maleisië van Sabrina & Alieke Blokland - WaarBenJij.nu

KL, and Pulau Rawa Island!

Door: sabrinaenalieke

Blijf op de hoogte en volg Sabrina & Alieke

18 Oktober 2010 | Maleisië, Cherating

Als eerste iedereen bedankt voor de reacties. We vinden het echt super leuk om te lezen. We konden alleen niet op internet omdat we naar Puala Rawa gingen. Maar eerst nog even over de laatste dag in KL.

We hadden eerst weer een middag geslapen want we waren nog super moe. Rond 4 uur gingen we naar een kapsalon. Het was een soort van school. We werden zo in de stoel gewassen. Echt heel apart was dat. Je kreeg een hele massage op je hoofd en ook zelfs in je nek en schouders. Het was allemaal heel uitgebreid! Daarna werden we weer door iemand anders geknipt. Alieke's haar werd erg uitgedund waar ik echt blij mee bent! Daarna hebben we een heerlijk broodje gegeten! Ik (alieke ) had een shirtje aan met tijgerprint en al die mensen zaten me aan te kijken..
Sabrina werd ook helemaal gek want we werden gewooon achtervolgd of helemaal aangestaard!

In de avond kwamen vrienden van saab, Maslam & Aril. Daar gingen we wat mee drinken bij een cafe en toen ontmoeten we ook fairus en rizal. Daar hebben we gezellig mee gedronken en toen heeft fairus ons weer afgezet bij de guest house. Ik ging gelijk slapen alleen sabrina kon heel de tijd niet slapen. De volgende ochtend moesten we er vroeg uit! ik was helaas een beetje ziek, moest overgeven en voelde me beroerd.. asprintje op en gaan! want we gingen naar Pulau RAWA ISLAND!! wow the place to be!
We gingen eerst met een taxi naar de traim toe.. en vanaf daar moesten we naar een bepaald station waar Maslam en Aril ons zouden ophalen om richting Mersing te gaan! De reis duurde 3 uur met de auto.. op het begin een beetje file!
Toen we eenmaal in Mersing aankwamen ging Aril even zn haren laten wassen.. hij zat helemaal te genieten.
Daarna zijn we met zn alle bij een seafood restaurant gaan eten. We kregen kip, vis, inktvis. En zelf ik heb vis geprobeerd en vond het nog lekker ook!
daarna moesten we even wachten voordat we met de boot konden gaan. Het was net zo'n bootje als van expeditie robinson :P. Even alles inladen en toen richting pulau rawa! Het was ongeveer half uurtje varen..
Toen we er aankwamen dachten we van: WOW THIS IS PARADISE! Zoo mooi! Palmbomen, van die strandhuisjes, witte strand, helder water. wauw!
We gingen eerst beetje chillen enz.. en we kregen een kamer.. We mochten er gratis slapen dat was echt gaaf! Want normaal betaal je echt super veel voor een nachtje.. wij moesten alleen eten betalen :) Ik was best moe omdat we heel de dag hebben gereisd.. We gingen nog wel even zwemmen want daar waren we echt aan toe. Wat was dat lekker zeg!

Daarna gingen we vissen met zn alle.. we gingen weer met het bootje de zee op. Sabrina had wel 2 vissen gevangen! En mooie roze en een mini haai! (foto's komen later ) Helaas had de rest niet gevangen.. en omdat ik beetje zeeziek werd zijn we weer terug gegaan.. en hebben wat gegeten. Daarna zijn we lekker naar bed gegaan.

De volgende dag voelde ik me al beter en kreeg ik pannekoeken als ontbijt.. Sabrina kreeg ei. Daarna zijn we weer heerlijk gaan zwemmen en ook wezen snorkelen! Wow dat ziet er echt gaaf uit. We hebben zelf nemo visjes gezien! echt super veel.
Daarna zijn we ook nog naar Tioman eiland gegaan.. We waren er niet lang helaas, we gingen drank kopen voor de avond. Heel veel vleermuizen gezien in de boom.. Daarna zijn we weer terug gegaan. Savonds weer wat gegeten.. Mijn rug was echt heeel raar verbrand. en het doet nog steeds pijn. Sabrina was ook een beetje verbrand. Ik was best moe dus ging vroeg naar bed, sabrina bleef nog even bij hun om wat te drinken.
we kregen trouwens een nieuwe kamer die was grooot! met uitzicht de zee.. Echt mooi! We zouden op het balkon slapen maar het was zo warm dat ik de waaier had opgezocht en sabrina later ook.
Die avond kwamen er ook veel mensen! Veel engelse mensen. En fairus en rizal kwamen ook op het eiland.

De volgende dag weer lekker zwemmen en snorkelen en lekker wezen zonnen. Je word hier zo snel bruin echt niet normaal. Weer veel gegeten! Sabrina had vis en ik kip.. maar die kip was zo hot dat ik maar de sla en rijst op heb en een stuk van sabrina haar vis. en ik vond het lekker!
Die avond hadden we een bbq! Erg gezellig.. Je kon eten pakken salades rijst enz. En we gingen aan de zuip. Vodka met sprite! De een na de ander. En ook veel rum met cola! Heel de avond zo gedronken en rond 12 uur waren we al lam.. We gingen beetje dansen beetje gek doen enz. Sabrina ging op een strandbed liggen om Danny te bellen en ik bleef nog daar. Opeens was ik haar kwijt en lag ze lam op mijn bed. Daarna zijn we maar we langzaam allemaal gaan slapen.
De laatste dag was aangebroken. We waren brak. Even een goed ontbijtje genomen en nog even wezen zwemmen. En als laatst hebben we een duik genomen van de pier. Dat doen ze volgens mij bijna allemaal als ze daar weg gaan!
Er waren best veel golven dus ze zeiden al dat we nat zouden worden.. Alles eenmaal ingepakt nog wat foto's gemaakt en weer terug richting Mersing. Er waren wat golven en vaak werden we wel nat.

Daarna weer met zn alle gegeten in het seafood restaurant. Nu kregen we zoveel dingen erbij! Heel veel groentes en weer vis en kip. De zoon van de sultan van rawa island was ook mee! We hebben lekker gegeten met zn alle en toen afscheid genomen van fairus en rizal en die zoon en toen zijn we richting cherating gegaan! pfoe wat een lange reis weer.
Het onweerde ook best heftig heel anders als in nederland vind ik. het onweerd hier bijna elke avond eigenlijk wel maar gster was het best heftig.. Daarna zijn we naar een guesthouse gereden en hebben een kamer gekregen. Ziet er goed uit! Matahari heet het! We zijn gaan slapen want we waren moe.

Vandaag werden we rond 12 uur wakker.. we gaan ergens wat gaan drinken en bij don't tell mama waar maslam werkt. Sabrina vind het heel veranderd hier.. maar Aril zei al dat het nu gewoon rustig is.. Dat de drukke periode in juli/aug. meestal is en ongeveer eind november. Maar who cares we chillen m gewoon heel de dag.. We hebben ook onze was even weg gebracht.. We gaan zo weer wat eten en chillen i think.

Zo weer een verslag van een paar dagen! we proberen het een beetje bij te houden maar er is niet altijd even tijd!

Groetjes van Sabrina en alieke!
kuskus

• 18 Oktober 2010 - 08:36

Mama:

wat leuk dat ik je nu ook op skype heb,we zitten nu samen te praten en ik zit te typen op je reisboek,nou xxx,kga ff verder praten met je

• 18 Oktober 2010 - 10:03

Mama:

Hoi Meiden

Fijn dat we elkaar even hebben gesproken,dat is wat makkelijker dan chatten,want ik typ natuurlijk niet zo snel als jullie!
    Echt heel leuk om jullie reisverslag te lezen en de foto's te bekijken,maar we zijn nog wel erg nieuwsgierig naar die minihaai,hebben jullie hem trouwens opgegeten?
    Alieke je moet ff tot het weekend wachten om papa op skype te spreken,want die is pas om 18.00u thuis en dan liggen jullie al op 1 oor,maar het komt goed.
    Vanmiddag ga ik je auto wegbrengen bina,voor de beurt,en die van mij breng ik dan mee terug,dat zal wel schrikken worden,er was iets van kogels ofzo kapot bij de suzuki en de buitenstehuls vd handrem en daar zou hij dan op afgekeurd worden,dus dat moest ook gemaakt worden+een grote beurt.,nou ja een nieuwe auto is duurder,toch?
    Nou meiden heel veel plezier in Cherating,geniet er maar van en we spreken elkaar wel weer op skype,een hele dikke kus,hhvvj,wjnmk,XXX

• 18 Oktober 2010 - 11:01

Ome Peet:

Hoi Meiden.
    je moeder belde me net op met de medeling dat ik op sabrinaenaliekewaarbenjij nu moest kijken.
    En natuurlijk doe ik dat dan ook .
    Wat een leuk reis verslag zijn jullie aan het maken zeg.
    En ik zie dat jullie af en toe weer eens lekker lam zijn.
    Geweldig meiden, maar doe alles wat je doe voorzichtig he en weloverwogen.
    Groetjes Ome Peet.

• 18 Oktober 2010 - 13:17

Naatje Zellufff!!!:

Op dit moment bel je met me Aal:P
    Super leuk!!!
    Wens jullie heel veel plezier!!
    Tot snel!!!
    Mis je kapot!!!

XXX

• 18 Oktober 2010 - 20:59

Liset:

hey saab
    Khoef niet tevrage of alles goed gaat want ik weet antwoord toch wel;P Allereerst IK BEN VET JALOERSS!!!! hahaha echt mooi daar ik wou dat ik er zat luckybitch:P heel veel plezier nog daar en tot over paar weken.

xoxo Liset

ps: niet te bruin worden he:P

• 19 Oktober 2010 - 04:38

Rina L......:

nou het ziet er geweldig uit ,wat is het mooi daar.Wat een droomreisje ik ben al jaloers.He geniet er van hoor (maar daar twijfel ik niet aan)groetjes Rina

• 20 Oktober 2010 - 03:21

Aliek:

bedankt allemaal. Vandaag gaan we naar de schilpadden toe en we gaan onze batik afmaken en misschien nog een nieuwe maken.. Vanavond gaan we vuurvliegjes spotten en daarna lekker chillen of naar bed.. Ik ben zelf best moe dus ik denk dat ik vroeg op bed lig! Het is zo warm vandaag.. We hebben net ROTI CANAI op! jummiee!

kusjes uit maleisie

• 20 Oktober 2010 - 13:07

Nicole:

He Alieke.
    Wat leuk allemaal en mooi

• 20 Oktober 2010 - 13:08

Leon:

Hoi

• 20 Oktober 2010 - 13:12

Miranda:

He Alieke
    Super leuk zo'n dagboek bijhouden. We hebben je moeder bij de Appie gezien, en hoorde hoor tegen één van je collega's zeggen over deze site. Natuurlijk moesten we even gelijk kijken. leuk verslag, en ook erg mooie foto's. Kan wel zien dat jullie het goed naar jullie zin hebben. Hier gaat ook alles goed, met de poesjes ook. Die groeien alleen maar. We zullen Angel ook de groeten van je doen als we haar zien.
    Groetjes en nog veel plezier

• 20 Oktober 2010 - 19:37

Marcel En Marion:

Hé vakantievierders,
    Wat geweldig om dit allemaal mee te maken en geniet er allebei optimaal van. Was er geen klein plaatsje vrij geweest voor mij....!!!
    groetjes, marcel en marion vanuit Le Brugeron